Hoe werkt het?

1: Kies in onze webshop de juiste container(s)

We hebben afvalcontainers met een inhoud van 3,5m3, 6m3 en 10m3. Behalve de 10m3 container zijn alle containers geschikt voor alle afvalstromen.

In onze afvalwijzer hebben wij uiteengezet welke soorten afval wel en niet in de container mogen.

 

Als u veel afval heeft loont het de moeite om het afval te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar ook kostenbesparend.

Heeft u bijvoorbeeld een 6m3 container nodig voor bouw en sloopafval en bestaat het afval voornamelijk uit hout en stenen. Neem dan in plaats van een 6m3 container voor bouw en sloopafval een container van 3m3 voor hout en een 3m3 container voor puin.

 

Wanneer u de tuin gaat renoveren en daar een container voor gaat bestellen is het wellicht handig om ook gelijk zand of grond bij ons te bestellen. U krijgt bij een combinatiebestelling (container samen zand of grond) een flinke korting op het zand of de grond. Wij besparen namelijk transportkosten.

2: Invoeren bestelling

Als u met behulp van onze afvalwijzer de juiste container(s) heeft gekozen in de webshop, controleer dan uw bestelling. Is de bestelling akkoord, druk dan op bestellen en vul de gegevens in welke worden gevraagd. Let op!! Wanneer de container op een andere locatie dient te worden geplaatst dan het factuuradres geef dit dan aan bij de bestelling.

 

Bij het bestellen kunt u eventueel een voorkeurs tijdvak aangeven. Indien de planning dit toelaat zullen we plaatsing in het gewenste tijdvak zoveel als mogelijk nastreven.

 

U kunt in het opmerking veld meer specifiek aangeven waar de container geplaatst dient te worden . Wanneer u wil dat de chauffeur contact opneemt bij plaatsing van de container dan kunt u dat ook aangeven. Zorg er wel voor dat er een telefoonnummer van een contactpersoon ter plaatse is ingevuld.

3: De container wordt geleverd

Zorg dat er voldoende ruimte is op de dag dat de container geleverd wordt. Zorg dat er voldoende ruimte is voor de container maar ook voor de vrachtwagen. De container zelf neemt een parkeerplaats in beslag maar houdt ook rekening met een parkeerplaats ruimte voor de vrachtwagen.

 

Als u bij het bestellen heeft aangegeven dat de chauffeur contact met u moet opnemen, zorg dan dat u bereikbaar bent.

4: Gebruik van de container(s)

Wanneer de container is geplaatst kunt u deze vullen. Let op dat u alleen afval in de container gooit wat er volgens de afvalwijzer in mag. Indien de container is gevuld met een ander soort afval of wanneer er afval inzit wat niet is toegestaan dan zullen daar meerkosten aan verbonden zijn.

Let op: de container mag niet hoger dan 20 cm boven de rand zijn gevuld. Indien de container toch hoger is dan zal de chauffeur de container laten staan en zullen meerkosten in rekening gebracht worden.

5: Container(s) vol

Is de container vol dan kunt u via onze site bij ‘ophalen’ de gevraagde gegevens invullen en zal de container zo snel mogelijk worden opgehaald. Wanneer u nog een container nodig heeft, plaats dan eenvoudig in de webshop een nieuwe bestelling! Bij het ophalen van de volle container plaatsen we gelijk een lege container zodat er voor u geen kostbare tijd verloren gaat.